در بحث برندسازی و برندینگ، چه برند شخصی و چه برندینگ سازمانی، کسب و کارها با کمک بیزینس پلن تدوین شده می توانند استراتژی برندینگ خود را ترسیم نمایند. در برندینگ نیز با توجه به تحقیقات بازار، مخاطب و مشتریان هدف، نوع نگرش تیم مدیریت کسب و کار، نوع خدمات و سرویس ها و … استراتژی مشخص می شود. از آنجایی که هر کسب و کار باید ارتباط عمیق و مناسبی با مخاطبان و مراجعین خود داشته باشند، از این رو برندینگ و برندسازی در کسب و کارها اهمیت پیدا می کند. در برندینگ همچون برندسازی هر کسب و کاری جایگاه و ارزش مناسبی برای آن کسب و کار در ذهن مخاطب شکل می گیرد. هرچند این شکل گیری جایگاه نیاز به گذشت زمان دارد و باید برنامه های مختلفی در راستای برندینگ و تبلیغات اثرگذار برای کسب و کار و همچنین رعایت اصول ارائه خدمات استاندارد و مشتری مداری صورت گیرد تا این ارزش مطلوب شکل گیرد و به مرور زمان تثبیت شود. برندینگ و برند سازی چه از نوع برند سازمانی و چه برند شخصی به عنوان یک تجربه خوب از برند برای مخاطب تداعی می شود و این باعث می شود سلسله افراد مرتبط با آن مخاطب به سمت برند جذب شوند و علاوه بر حفظ مخاطبان وفادار، مشتریان جدید برند افزایش یابد.
شناسایی بازار و مشتریان هدف، مشخص شدن چشم اندازها و اهداف استراتژیک کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، آنالیز و بررسی رقباء یا تحقیقات بازار، شناسایی و چهارچوب اندازه بازار، شناسایی و ارزیابی شرکت های همکار کلیدی، راهکارهای شناسایی و استخدام نیروهای متعهد و متخصص، شیوه ارائه و قیمت گذاری خدمات و محصولات و ایجاد مزیت رقابتی، ارزیابی شاخصه های منحصر بفرد کسب و کار، شناخت نقاط ضعف و کمبودها، نوآوری و خلاقیت در خدمات، راهکارهای توسعه ای و گسترش بازار، ایجاد جذابیت در بازار هدف، آموزش های مدیریتی و نیروهای انسانی، تهدیدها و فرصت های کسب و کار، مشخص کردن هزینه های ثابت و جاری بخش های مختلف، قوانین و مجوزهای منطقه ای،کشوری و جهانی، برنامه ریزی و اجرای تبلیغات و بازاریابی بویژه دیجیتال مارکتینگ، چینش سیستم و استراتژی فروش، مدل درآمدزایی و سود آوری، و … از جمله مواردی است که باید در مدل کسب و کار شرکت ها و کسب و کارهای فعال در حوزه های مختلف در تدوین استراتژی برندسازی و برند شخصی و برندینگ سازمانی شناسایی و مشخص گردند.
از این رو با استفاده صحیح از مشاوره کسب و کار و مشاوره برندینگ، یک بیزینس می تواند با یک استراتژی هدفمند در برندینگ از دیگر رقبای خود پیشی بگیرد و حتی رهبری بازار را بدست داشته باشد که در نتیجه آن رضایت مندی و افزایش اعتماد، فروش بیشتر، سودآوری بالاتر، دسترسی سریعتر به مخاطبان هدف، کاهش هزینه های تبلیغات را به دنبال دارد. نتیجه برندینگ شخصی و سازمانی ایجاد تمایز و تفاوت یک کسب و کار با کسب و کارهای مشابه است و شهرت آن برند افزوده می شود. به این خاطر برند یک کسب و کار به عنوان دارایی طلایی آن کسب و کار به شمار می آید. برای رسیدن به برندینگ راهکارهای متفاوتی وجود دارد که از مهمترین آن ها می توان به کمپین های روابط عمومی، کمپین های رسانه ای و خبری، سایت و شبکه های اجتماعی فعال، دیجیتال مارکتینگ، کسب رضایت مخاطبان در ارائه خدمات، تبلیغات موثر و خلاق اشاره کرد. از این رو مشاوره کسب و کار، مشاوره برندینگ شخصی و مشاوره برندینگ سازمانی جهت ارائه راهکارهای برندسازی و برندینگ از اهمیت بالایی برخوردار است.