رسانه و روابط عمومی

Media and Relations

ابزار کلیدی جهت تقویت روابط یک کسب و کار با مخاطبان و مشتریان خود

اهمیت روابط عمومی و رسانه در رشد کسب و کار

روابط عمومی به عنوان یک ابزار کلیدی جهت تقویت روابط یک کسب و کار با مخاطبان و مشتریان خود و  شرکت ها و سازمان های همکار و غیر همکار، رسانه ها و عموم جامعه است. از طرفی روابط عمومی به عنوان یکی از اشکال بازاریابی و مارکتینگ مطرح است. از این رو شرکت و کسب و کارها نگاه ویژه ای به آن دارند و بخش روابط عمومی به عنوان یک بخش مجزا در هر مجموعه فعالیت می کند. روابط عمومی نقش حیاتی و مهمی در توانایی کسب و کارها و شرکت ها برای ایجاد و حفظ تصویر مطلوب از خود دارد. کمپین روابط عمومی به ویژه کمپین روابط عمومی دیجیتال برای شرکت ها و کسب و کارهای برند بسیار اهمیت دارد، زیرا که اجرای صحیح آن می تواند نقش موثری در آینده آن کسب و کار داشته باشد. امروزه ابزارهای روابط عمومی و رسانه ها نیز دچار تغییرات شگرفی همچون دیگر بخش های برندینگ، مارکتینگ و بازاریابی شده اند. با توجه به اهمیت روابط عمومی در یک کسب و کار، ابتدا باید استراتژی روابط عمومی تعریف شود. در استراتژی روابط عمومی در وهله اول باید اهداف مشخص شوند. سپس مخاطب هدف تعیین گردد و در وهله آخر شیوه اطلاع رسانی و توزیع پیام و محتوا از کانال های موجود و نوع محتوا مشخص گردد. اهداف یک کمپین روابط عمومی بسته به نیاز یک کسب و کار متفاوت است اما دلیل اجرای آن تمرکز بر تقویت ارتباط مخاطبان فعلی و یا اتصال مخاطبان جدید با کسب و کار است. به هر میزان که استراتژی کمپین روابط عمومی و یا کمپین رسانه ای به خوبی شفاف و ملموس باشد، سنجش عملکرد و تجزیه و تحلیل ساده‌تر خواهد بود و یک برند می تواند واکنش، رفتار و نظر مخاطبان را بررسی کنند و چشم انداز وسیعتری را برای کسب و کار به همراه داشته باشد. یک کمپین روابط عمومی و کمپین رسانه ای در صورتی که به صورت اصولی اجرا گردد باعث درک بهتر مخاطبان و مشتریان نسبت یک برند و یا کسب و کار می شود و در عین حال مخاطبان جدیدی را جذب کند.

مزیت خاص روابط عمومی این است که در صورت اجرای موفق یک کمپین روابط عمومی، تاثیر آن بر مخاطب و مشتری به مراتب بیشتر از تاثیر پیام های تبلیغاتی است و جایگاه و اعتبار آن پیام برای مخاطب حفظ می گردد. از این رو امروزه کمپین های روابط عمومی، کمپین های رسانه ای و کمپین های خبری به‌ طور خلاقانه تر و جامع تر اجرا می شوند. یکی دیگر از نقش های مهم روابط عمومی فعالیت در شرایط حساس به ویژه شرایط بحرانی یک کسب و کار است. روابط عمومی می تواند در این شرایط در سریعترین زمان ممکن و با استفاده از شبکه های اجتماعی، سایت ها، تلویزیون و … به مدیریت بحران کمک شایانی کند و خسارات ناشی از فاجعه رخ داده را به حداقل ممکن برساند. رسانه ها به عنوان کانال ارتباطی یک کسب و کار با مخاطبانش نقش موثری در روابط عمومی هدفمند در اجرای کمپین های رسانه ای دارند. هر رسانه می تواند بخشی از مخاطبان یک کسب و کار را پوشش دهد و نوع محتوای آن با دیگر رسانه و متناسب با نوع هدف گذاری متفاوت باشد؛ یعنی یک پیام و محتوا ممکن است در یک رسانه مفید باشد و همان محتوا در یک رسانه دیگر کارایی لازم را نداشته باشد. از این رو است که یک کسب و کار جهت روابط عمومی یا تبلیغات متناسب با اهداف خود و نوع مخاطب باید از اشکال رسانه ای همچون تلویزیون، رادیو، فضای مجازی، فیلم، اپلیکیشن ها، شبکه های اجتماعی، وب سایت ها، آگهی، تبلیغات محیطی (بیلبورد و …) استفاده کند.

رسانه و روابط عمومی

اهمیت انتخاب رسانه در کمپین های روابط عمومی

در کمپین های روابط عمومی مثل رپورتاژ اگهی، انتخاب صحیح نوع رسانه نقش مهمی دارد، به همین دلیل تقسیم بندی های متفاوتی برای انواع رسانه ها وجود دارد. رسانه های همچون تلویزیون، بیلبورد و رادیو به عنوان رسانه هایی هستند که هزینه بالایی جهت استفاده دارند، هر چند مخاطب عام و انبوهی را شامل می شود. ویژگی دیگر این رسانه ها این است که برای کسب و کارهایی که مخاطب خاص دارند، امکان هدف قرار دادن بازار کمتر است اما در حالت کلی اثر بخشی بالایی دارند. تلویزیون به عنوان اثربخش ترین، پرنفوذترین و متقاعد کننده ترین رسانه در طول تاریخ مطرح است و طیف گسترده ای از مخاطبان را فراهم می آورد. تبلیغات محیطی نیز به شکل های بیلبورد، استرابورد، تبلیغات بر روی مبلمان شهری و وسایل نقلیه نیز جامعه هدف بالایی دارد. اما امروزه اینترنت به علت افزایش سرعت ارتباطات و هزینه اندک تبلیغات در آن و گسترش شبکه های اجتماعی و اطلاع رسانی در حال تبدیل شدن به ابر رسانه روابط عمومی و بازاریابی و تبلیغات است. راه اندازی شبکه های اجتماعی و داشتن یک وب سایت پویا و فعال برای معرفی محصولات و خدمات و انجام تبلیغات در آن ها هزینه های بسیار پایینی را برای کسب و کار به همراه دارد.

رسانه و روابط عمومی

راهکارهای افزایش تاثیر رسانه در کسب و کار

بهترین تبلیغات زمانی صورت می گیرد که براساس آمار و دیتا باشد و بازار هدف به خوبی شناسایی شده و تبلیغ صرفا توسط آن ها دیده شود. در این حالت اثر بخشی بالایی وجود دارد و می تواند به سود آوری منجر شود. کسب و کارها و شرکت ها جهت روابط عمومی، باید ویژگی ها، مزایا و معایب رسانه های مختلف را بررسی کنند. سپس بر اساس شاخص هایی نظیر عادات رسانه ای مخاطبان هدف، هزینه ها و تعرفه های تبلیغاتی هر رسانه، نوع محصولات و خدمات و نوع محتوای اطلاع رسانی در نهایت رسانه مورد نظر خود را انتخاب کنند. در مرحله بعد محتوا نگارش و تنظیم می شود و براساس جدول زمان بندی، کمپین روابط عمومی، کمپین رسانه ای، کمپین خبری و رپورتاژ آگهی اجرایی می شود. پس به طور کلی می توان گفت روابط عمومی نقش تاثیرگذاری بر نگرش ها و برداشت های گروه های مختلف جامعه نسبت به شرکت ها، کسب و کارها و برندها ایفا می کند.

رسانه و روابط عمومی

خدمات آژانس پلاکت در رسانه و روابط عمومی

  • تدوین برنامه بلند مدت و استراتژی روابط عمومی موثر
  • تهیه گزارش های خبری برای خبرگزاری ها و رسانه ها
  • روابط عمومی داخلی با هدف آشنایی با اهداف سازمان
  • پوشش خبری آخرین اقدامات توسعه ای کسب و کارها
  • برنامه ریزی رپورتاژ آگهی در جهت برندینگ و مارکتینگ
  • برنامه ریزی و اجرای هدفمند کمپین های روابط عمومی
  • انتشار اخبار در سایت ها و شبکه های اجتماعی
  • تولید محتوای متنی و تصویری ویژه کمپین رسانه ای

مشاوره رایگان

برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با ما تماس بگیرید یا با استفاده از فرم ثبت درخواست مشاوره رایگان درخواست خود را ثبت کنید تا مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند

0912-9596248 ثبت درخواست خدمات ثبت درخواست مشاوره رایگان