اهمیت تبلیغات در توسعه کسب و کار
بازاریابی و تبلیغات، دو واژه مهم و کلیدی برای هر کسب و کاری با هر زمینه تخصصی هستند. فعالیت های بازاریابی و تبلیغات در صورتی که با شناخت دقیق بازار هدف همراه باشد و نیازسنجی لازم صورت گیرد می تواند از رموز موفقیت هر کسب و کاری به شمار آید. اما قبل از هرچیز باید گفت شیوه اجرایی بازاریابی و ابتکار عمل تبلیغات از نظر معنا و محتوا تفاوت زیادی دارند اما با یکدیگر ارتباط عمیقی دارند. تبلیغات تنها بخشی از ارکان های فعالیت گسترده بازاریابی و مارکتینگ است و مستقل از آن عمل نمی کند. هر راهی را که بتوان از طریق آن به بازار و مشتری هدف دسترسی پیدا کرد بازاریابی می نامند. یا به بیان دیگر به مجموعه فعالیت هایی که مخاطبان را تشویق به انتخاب و استفاده از خدمات یا محصولات یک کسب و کار و شرکت و یا سازمان در میان رقبا می کند، بازاریابی و مارکتینگ گفته می شود. گفتن این نکته ضروری است که فرآیند بازاریابی یک فعالیت پیش رونده طولانی مدت تلقی می شود و نیازمند صرف زمان بوده و میزان بازدهی فعالیت های صورت گرفته که از طریق تجزیه و تحلیل آمارهای بدست آمده در درازمدت قابل اندازه گیری است.
بهره گیری از مدل یکپارچه بازاریابی و تبلیغات می تواند بهترین ابزار برای جایگاه یابی و تثبیت یک برند در ذهن مخاطب باشد. روابط عمومی پویا، مدل قیمت گذاری خدمات و محصولات، فروش شخصی، سیستم فروش، شناسایی بازار هدف و تجزیه و تحلیل رقبا (تحقیقات بازار)، استراتژی بازاریابی، برنامه ریزی تبلیغاتی، حمایت از حقوق مشتریان، بازاریابی اینترنتی (دیجیتال مارکتینگ)، بازاریابی شبکه ای، بازاریابی ویروسی، برندسازی و برندینگ و … به عنوان ابزارهای لازم برای بازاریابی می باشند. اما در این بین تبلیغات، روابط عمومی و تحقیقات بازار به عنوان سه شاخصه کلیدی بازاریابی معرفی می شوند.
تبلیغات ابزار مهمی در بازاریابی و مارکتینگ
تبلیغات ایجاد و برقراری ارتباط برای ارسال یک پیام عمومی و غیر شخصی از طریق رسانه های مختلف در جهت معرفی خدمات، محصولات و فعالیت های یک کسب و کار به شیوه کاملا شفاف و در عین حال تاثیر گذار است. از اهداف اصلی تبلیغات معرفی محصول و خدمات و تثبیت برند در جهت برندینگ است. کسب و کارها از تبلیغات به عنوان یک ابزار در جهت اطلاع رسانی به مخاطبان خود در راستای معرفی محصولات و خدمات جدید، یا تغییراتی در محصولات و خدمات موجود و یا حتی یادآوری برای خرید و یا تقویت خرید گذشته استفاده می کنند. تبلیغات در بین ارکان بازاریابی به عنوان پرهزینه ترین بخش شناخته می شود و به همین دلیل باید به عنوان یک فعالیت تخصصی به آن نگاه کرد. از این رو برنامه های تبلیغاتی و کمپین های تبلیغاتی نیازمند تعیین استراتژی های لازم برای شیوه اجرا، زمان و مکان معرفی خدمات و محصولات است. تبلیغات، اگر به صورت هدفمند و اصولی انجام شود، می تواند تغییری شگرف در برندینگ و سود آوری یک مجموعه ایجاد نماید. فرآیند تبلیغات نیز همچون دیگر ابزارهای بازاریابی و مارکتینگ با تدوین مدل و استراتژی آغاز می شود. در این مرحله متخصصین تبلیغات ضمن برخورداری از دانش و تجربه کافی نسبت به تبلیغات و برندینگ، بازار و رقبا را تحلیل کرده و استراتژی اصلی تبلیغات را تدوین می کنند. پس از این مرحله به کمک خلاقیت و تخصص خود تمایز لازم جهت انتقال پیام و جلب توجه مخاطبان را پدید می آورند. سپس بهترین و اصولی ترین رسانه را متناسب با برند، خدمات و نیازهای مخاطبان انتخاب می کنند. گزارش های تحلیلی و آماری به صورت کمی و کیفی در انتهای تبلیغات و پس از یک بازه مشخص شده از بازخورد تبلیغات تدوین می گردد. در نهایت نرخ بازگشت سرمایه ارتقاء یافته و از این طریق موفقیت هر شرکت یا کسب و کاری با استفاده از تبلیغات هدفمند تضمین می شود.
معرفی انواع تبلیغات و کمپین های تبلیغاتی
تبلیغات می تواند شامل تبلیغات بیلبوردی، تبلیغات محیطی، پخش تبلیغات چاپی در اماکن عمومی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات نمایشی تلویزیونی، اس ام اس مارکتینگ، تبلیغات توسط چهره های محبوب، تبلیغات توسط اپلیکیشن ها، تبلیغات فضای مجازی، تبلیغات در شبکه های اجتماعی و … باشد. کسب و کارها در جهت برندینگ و بازاریابی خدمات خود با توجه به اینکه گستردگی و تنوع تبلیغات وجود دارد، جهت برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی باید ابتدا بودجه لازم را مشخص کنند و سپس با توجه به نوع مخاطبان هدف خود، سیستم اجرایی آن را برنامه ریزی کنند. از این رو تبلیغات باید به گونه ای طراحی و اجرا شود که بتواند بر روی رفتار مخاطب و مشتری و یا الگوهای فکری آن ها، تاثیر گذار باشد. یکی از فاکتورهای اثرگذاری در تبلیغات، تنوع، فراوانی و تکرار تبلیغات است. از این رو امروزه بسیاری از کسب و کارها و شرکت ها برای معرفی خود و خدمات خود به جای استفاده از برنامه تبلیغاتی تک بعدی و کوتاه مدت، کمپین تبلیغاتی را راه اندازی می کنند. برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی از ترکیب رسانه ای استفاده می شود. انتخاب رسانه برتر و شناخت مخاطبان هدف هر رسانه نکته کلیدی در این بخش است. با تمامی این تفاسیر یک کمپین تبلیغاتی موثر باید ویژگی های روبرو را داشته باشد: داشتن درون مایه قوی و همه گیر بودن تبلیغ، ایجاد واکنش احساسی و شگفتی در بیننده، قابلیت انتقال اطلاعات اصلی و بدیهی، ایجاد حس مشارکت و همکاری در مخاطب.
شاخصه های کمپین های تبلیغاتی آژانس پلاکت
- طراحی برنامه ریزی شده
- کمپین های 360 درجه
- متفاوت و اثر گذار بودن
- تولید محتوای خلاقانه
- واقعی و قابل اجرا بودن
- برآورد دقیق هزینه ها
- نظارت مستمر بر اجرا
- ارائه گزارش های تحلیلی